kontaktKontakt  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: lonek_rwl
2009-03-19, 23:01
zamek bagażnika
Autor Wiadomość
darekjarosz 
VIP

Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 12 Mar 2008
Posty: 4
Skąd: Płock
Wysłany: 2008-12-28, 15:16   zamek bagażnika

Witam
Nie mogę otworzyć bagażnika w swoim W203, tylne zagłówki też przestały działać gdzie mogę znaleźć pomoc.
 
 
 
mercfan 
VIP


Pomógł: 93 razy
Wiek: 87
Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 4376
Skąd: Rzgów/Łódź
Wysłany: 2008-12-28, 22:02   

sprawdź wszelkie bezpieczniki :usmiech:
_________________
W211 200k 2005
W203 200k 2002
W124 300D 1991
W220 S320 CDI OM613 2004
W140 S320 M104
 
 
MrBrown 
VIP


Pomógł: 7 razy
Wiek: 34
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 660
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-12-28, 22:41   

Jeżeli masz odgłos otwieranej klapy, ale się nie otwiera, to... walnij pięścią w klapę na zamkiem... U mnie zawsze pomaga :oops:
_________________
'01 C32 AMG Carlsson CK32 RS - sprzedany
'06 Subaru WRX STi - sprzedany
searching...
 
 
Pietrzak 
VIP

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 251
Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2009-12-11, 10:51   

Miałem to samo.Skończyło się na tym,że zdemontowałem tapicerkę z tylnych drzwi i naprawiłem krzywkę uruchamiającą zamek/nadlutowałem/,można również wymienić popychacz,ale to trudniej.Od tego czasu zamek działa jak przysłowiowy szwajcarski zegarek.
_________________
Aleksander Pietrzak C220 CDI kombi, automat.
 
 
Bastionik13 

Wiek: 27
Dołączył: 11 Sie 2009
Posty: 30
Skąd: Czaplinek
Wysłany: 2010-02-15, 11:01   Problem z otwrciem bagażnika

Witam prosze o pomoc w sprawie otwrcia bagażnika w :mb: Chodzi dokładnie o to ze nie mogę otworzyć bagażnika ze środka przyciskiem ani przy kalpie zamkiem ani kluczykiem. Otworzyć tylko się do na szczęście kluczykiem. Co mogło się stać bo nie mam pojęcia z pilota otwiera a resztą nie da się otworzyć. Proszę jak ktoś wie o co chodzi lub miał problem proszę o pomoc będę wdzięczny. :smutny:
_________________
Mercedes C220 CDI
 
 
 
noc 
expert VIP



Pomógł: 47 razy
Wiek: 58
Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 984
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-02-15, 14:00   

Sprawdź czy nie zacina się klamka w zamku.Ewentualnie pomóż jej ręką cofnąć się, sprawdź czy wszystko działa, jeżeli tak to zamek do naprawy (rdza na ośce klamki).
_________________
Śniłem o księżniczkach i mam cudowną żonę,
śliczną córkę i piękną Mercedes S210 320CDI
WDB2102261B135709 + dużo SA i dużo rdzy.

Naprawiam MB już 37 lat.
Spróbuję pomóc, za efekt nie gwarantuję.

Zwykle tu: http://www.w210.pl/
 
 
Bastionik13 

Wiek: 27
Dołączył: 11 Sie 2009
Posty: 30
Skąd: Czaplinek
Wysłany: 2010-02-15, 19:02   

Rozebrałem niedawno zamek i teraz wiem ze z kluczyka sie otwieta ale nie otwiera sie z klamki. Klamka sie nie zacina działa bez problemu ale wyciągnołem zamek z klamka na zewnątrz i co sie okazało ze tam jest taki mały stycznik który podaje prad do zamka i ten go odryglowuje i sie otwiera. Nie wiem czy ten stycznik jest przy klamce popsuty czy moze wogole nie dochodzi prad do tego stycznika nie mam voltomierza i nie moge sprawdzic.

MAM PYTANKO GDZIE ZNAJDUJE SIE BEZPIECZNIK OD TYLNEGO ZAMKA W KLAPIE MOZE BYC SPALONY LUB NIE STYKA PROSZE O POMOC JAK KTOS WIE :yyy:
_________________
Mercedes C220 CDI
 
 
 
kSmuk 


Pomógł: 36 razy
Wiek: 32
Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 1991
Skąd: Garmisch-P.
Wysłany: 2010-02-15, 19:09   

W bagazniku przy tylnym module SAM. Podajze 5-ty od gory i potem kolejne dwa na dol (lacznie trzy bezpieczniki) W dziale Zrob To Sam jest karta bezpiecznikow po polsku.
_________________
Pozdrawiam.

Mercedes W203 C200 CDI, 2002 rok, przed Faceliftingiem
 
 
V126 
VIP


Pomógł: 159 razy
Wiek: 26
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 7022
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-02-15, 19:14   

Nie ma takowego. Cały centralny zamek ma zabezpieczenie elektroniczne. Jeżeli ten stycznik byłby zły, to nie działałoby otwieranie tylko klamką, a tu dochodzi też przycisk. Może po prostu jest coś nie tak z modułem, który nie wie, że samochód jest otwarty i nie daje impulsu prądu. Voltomierz jest nie konieczny, może być próbówka (albo żarówka 12V z dwoma kablami - jeden do masy, a drugi tam gdzie szukasz prądu) nie zbadasz nią wiele, ale zawsze sprawdzisz czy jest 12V, czy nie.
_________________

:hejka: :hejka: V126 pozdrawia: :hejka: :hejka:

Wesoł'a, mercfan'a, mugger'a, Gdyniaka, Rumcajsa, taczara, Kompressora, piotr1970'a, plebana, _tata_, SuruwaC220, bartek.iz, mrbraindeath oraz całą resztę miłośników 203
 
 
 
Bastionik13 

Wiek: 27
Dołączył: 11 Sie 2009
Posty: 30
Skąd: Czaplinek
Wysłany: 2010-02-15, 20:19   

ten styk byłem teraz sprawdzic u elektryka i działa dobrze. A z przycisku w samochodzie nie mogłem własnie otworzyc klapy tez. Moze własnie wysiadł ten moduł i dlatego jak samochód jest otwarty on nie daje prądu do tego styku przy klamce. V126 A jeżeli to moduł to on znajduje sie w bagażniku??
_________________
Mercedes C220 CDI
 
 
 
V126 
VIP


Pomógł: 159 razy
Wiek: 26
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 7022
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-02-15, 20:40   

Zamek jest elektryczny jak samochód otwarty - daje prąd i otwiera, jak zamknięty, to nie dostaje prądu i nie otwiera. Gdzie jest moduł :bezradny: jedyny pomysł, to taki, że w klapie bagażnika. Może moduł po prostu nie dostaje prądu - wypięta kostka, lub uszkodzony kabel, może akurat nie jest zepsuty.
_________________

:hejka: :hejka: V126 pozdrawia: :hejka: :hejka:

Wesoł'a, mercfan'a, mugger'a, Gdyniaka, Rumcajsa, taczara, Kompressora, piotr1970'a, plebana, _tata_, SuruwaC220, bartek.iz, mrbraindeath oraz całą resztę miłośników 203
 
 
 
Bastionik13 

Wiek: 27
Dołączył: 11 Sie 2009
Posty: 30
Skąd: Czaplinek
Wysłany: 2010-02-15, 20:52   

V126 bede musiał sprawdzic czy w kostce jest prąd jeżeli nie bedzie pradu jak samochód bedzie otwart to nie wiem pewnie gdzies bezpiecznik jest nie tak lub cos innego bedzie to bede musiał jednak pojechac do jakiegos fachury. Ale tak jak widziałe to w klapie nie ma tam zadnego modułu ale jeszcze popatrze bo rozebrałem cała tylna klape obice i ta blende co jest pod tablica rejestracyja.
_________________
Mercedes C220 CDI
 
 
 
V126 
VIP


Pomógł: 159 razy
Wiek: 26
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 7022
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-02-15, 20:56   

Bezpiecznika raczej nie znajdziesz, a skoro modułu nie ma w klapie, to nie mam już pojęcia gdzie on może być.
_________________

:hejka: :hejka: V126 pozdrawia: :hejka: :hejka:

Wesoł'a, mercfan'a, mugger'a, Gdyniaka, Rumcajsa, taczara, Kompressora, piotr1970'a, plebana, _tata_, SuruwaC220, bartek.iz, mrbraindeath oraz całą resztę miłośników 203
 
 
 
Bastionik13 

Wiek: 27
Dołączył: 11 Sie 2009
Posty: 30
Skąd: Czaplinek
Wysłany: 2010-02-15, 21:42   

Jutro sprawdze dokładnie czy jest bo na 100 % nie moge powiedzieć czy jest czy nie ma. Jutro sprawdze. Jeżeli jest w każdym :mb: to i w moim powinno być.
_________________
Mercedes C220 CDI
 
 
 
V126 
VIP


Pomógł: 159 razy
Wiek: 26
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 7022
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-02-16, 00:00   

Bastionik13 napisał/a:
Jeżeli jest w każdym to i w moim powinno być.
Inaczej jest w każdych drzwiach, więc i w klapie powinno być, ale z racji na to, że klapą mocniej kłapiesz, to :mb: mógł umieścić moduł gdzieś indziej. Ja tego nie wiem.
_________________

:hejka: :hejka: V126 pozdrawia: :hejka: :hejka:

Wesoł'a, mercfan'a, mugger'a, Gdyniaka, Rumcajsa, taczara, Kompressora, piotr1970'a, plebana, _tata_, SuruwaC220, bartek.iz, mrbraindeath oraz całą resztę miłośników 203
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Support forum by phpBB3 Assistant


sklep motoryzacyjny









regeneracja turbosprężarek warszawa

części Mercedes

regeneracja wtryskiwaczy

regeneracja wtryskiwaczy warszawa