kontaktKontakt  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: homontos
2009-03-19, 21:10
Plyta nie wychodzi z comandora??
Autor Wiadomość
herbarz 

Wiek: 32
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 74
Skąd: Daleko
Wysłany: 2008-06-05, 21:15   Plyta nie wychodzi z comandora??

Witam,

Otoz wsiadlem do samochodu, odpalilem i chcialem zmienic plyte. Naciskam na odpowiedni przycisk by wyjac - slysze charakterystyczny dzwiek, ale plyta nie wychodzi. Probowalem z 30 razy i nic. Wczesniej bylo tak ze po 2-3 nacisnieciach wychodzila.

Prosze o pomoc :(
 
 
xymiz 
VIP


Wiek: 34
Dołączył: 08 Gru 2007
Posty: 233
Skąd: PL
Wysłany: 2008-06-05, 22:20   

Mialem dokladnie ten sam problem ze swoim commandem jakis miesiac temu. Naciskalem, plyta podnosila sie do gory ale niestety podnosila sie za wysoko i nie trafiala w otwor. I wtey wlozylem kawalek kartonika (chyba wizytowke) w ten otwor z ktorego ma wychodzic plyta potem nacisnalem przycisk do wyciagania plyty i po kilko probach plyta wyszla. Potem problem sie juz nie pojawil.

Zmienairka ktora mam w schowku tez sie zacina ale na nia tez jest sposob - trzeba ja walnac piescia ( tak jak stary telewizor ) i potem na 2 miesiace spokoj :zacieszacz: :haha:

Pozdrawiam
_________________
C 200 Kompressor A.D. 2002 ASB

http://www.w203.pl/album_personal.php?user_id=116
 
 
herbarz 

Wiek: 32
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 74
Skąd: Daleko
Wysłany: 2008-06-05, 23:24   

Kombinowalem z wizytowka, ale niestety mi sie nie udalo.
Prawde mowiac jestem bardzo rozczarowany.. dla mnie muzyka jest bardzo wazna.
Moze to sie jakos specjalnie wklada? Co poradzicie?

Zmieniarki tez nie widzi. Pisze NO CD CHANGER. Walic w nia nie chce - mercedesow sie tak raczej nie naprawia :)

dzieki z gory za pomoc..
 
 
xymiz 
VIP


Wiek: 34
Dołączył: 08 Gru 2007
Posty: 233
Skąd: PL
Wysłany: 2008-06-05, 23:52   

Samo wlozenie wizytowki raczej nie zalatwi sprawy. Musisz ja wlozyc tak zeby zablokowala mehanizm i plyta za mocno nie wysunela sie do goty. Jak Ci nie zalezy na plycie to wloz noz jakis cienki. Plyta sie podniesie do okreslonej wysokosci ograniczonej nozem i potem wysunie. A co do zmieniarki to dokladnie taki blad, jaki napisales, u mnie wystepuje. Wtedy musze wyjac kasete zmieniarki i wlozyc ja z powrotem. Ale niestety przy tym bledzie kaseta zmieniarki sie zacina i wtedy wale piescia pare razy w zmieniarke/kasete i wychodzi. Potem delikatnie wkladam i dziala przez nastepne pare tysiecy km. Raz tez zmieniatke w jakis kosmiczny sposob otwarlem cienkim dlugopisem jak walenie piescia nie pomoglo :haha:

herbarz napisał/a:
Walic w nia nie chce - mercedesow sie tak raczej nie naprawia :)
:glupek:

Hehehehheehe, zawsze mozesz jechac do serwisu, zamowic nowa zmieniarke +nowego commanda a na koniec zlecic serwisowi wymaine. :dokuczacz: :wysmiewacz: :boisie:
Pozdrawiam
_________________
C 200 Kompressor A.D. 2002 ASB

http://www.w203.pl/album_personal.php?user_id=116
 
 
artwawa 

Pomógł: 3 razy
Wiek: 37
Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 28
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-06-06, 08:44   

Witam,

jakiś czas temu miałem ten sam problem - pomagała latarka i chwycenie wąską pincetą (płytę było widać, tylko podnosiła się za wysoko i nie mogła się wysunąć). Fakt - nie było to najbezpieczniejsze dla płyty CD - groziło porysowaniem, ale kto nie ryzykuje, ten nie ma - płytki poza comandem :-)

Podepnę się pod temat i można ktoś będzie w stanie mi pomóc i podeśle jakiś pomysł.
od kilku dni mam inny problem z comandem. Kolega próbował włożyć płytę CD do odtwarzacza, mimo tego, że była w środku płytka z navi - chyba spróbował zrobić to za mocno (niestety nie było mnie przy tym). Objaw jest taki, że niestety teraz nie ma nawet próby wysuwania płyty i jest brak możliwości włożenia płyty (jest zablokowane tak jakby była druga w środku). Na wyświetlaczu jest oczywiście No CD...

czy jest jakiś sposób wymuszenia wysunięcia płytki, albo jej odblokowania?

Pozdrawiam,
Artur
 
 
herbarz 

Wiek: 32
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 74
Skąd: Daleko
Wysłany: 2008-06-06, 11:53   

Super!
Pinceta działa bez zarzutu! Polecam wszystkim!
 
 
lukasz4l 

Wiek: 27
Dołączył: 07 Mar 2013
Posty: 14
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-03-07, 15:11   

Witam mialem ten problem plyta nie wychodzila z napedu i bylo to dosyc denerwujace puki nie zablokowala sie calkiem. Rozwiazanie na pencete strasznie mnie rozbawilo :wysmiewacz: trzeba wyjac commanda zdjac pokrywe mechanizmu cd lub (tak jak ja zrobilem rozebralem meczanizm ale mysle ze nie ma takiej potrzeby) i wyczyscic rolki oraz przesmarowac mechanizm prowadzacy plyte (takie dwa ramiona ktore rozchodza sie na boki przy wkladaniu cd i co za nimi idzie reszte ramionek itp) z czesem plastiki sie wycieraja i smar znika wtedy zaczynaja sie zacinac i blokowac plyta. Slyszalem o tym ze sprezynki sie wyrabiaja u mnie byly ok i to nie tego wina teraz wymiana plyty to 3 sekundy a nie 3 minuty pozdrawiam
_________________
W203 270cdi prod 12.2003 sedan
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Support forum by phpBB3 Assistant


sklep motoryzacyjny







regeneracja turbosprężarek warszawa

części Mercedes

regeneracja wtryskiwaczy

regeneracja wtryskiwaczy warszawa